Veel gestelde vragen

Wat Is Whitening?
Whitening is een proces waarmee verkleuringen van tandglazuur en tandbeen lichter worden

Wat is de oorzaak van tandverkleuring?
Er zijn veel oorzaken. Vaak heeft verkleuring van de tanden te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen(koffie, thee, cola, tabak, rode wijn enz.). Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens de tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

Voor wie is de whitening van tanden geschikt?
Vrijwel iedereen. De behandeling is voor de een echter effectiever dan voor de ander. Wij kunnen met een grondig vooronderzoek bepalen of u geschikt bent voor deze behandeling. Hierbij wordt onder andere naar de huidige tint van uw tanden gekeken.

Wordt whitening van tanden veel toegepast?
Meer dan u denkt. Iedereen heeft baat bij een stralende lach. Met ILoveWhiteTeeth Krijgt u zo’n lach eenvoudiger en sneller dan ooit!

Wordt de behandeling vergoedt door de verzekering?
Afhankelijk van de verzekering wordt de behandeling geheel of deels vergoedt.
Op de nota die u van ons krijgt staan UPT codes die elke verzekeraar handteerd.

De code die op de nota verschijnen zijn.
M59 1 Gebitsreiniging uitgebreid 
M31 1 Plaque-score 
E97 2 Uitwendig bleken per kaak 
E00 1 Materialen en Techniekkosten t.b.v. bleken 
M10 1 Fluorideapplicatie I op indicatie 
V50 1 Cofferdam 

Is Whitening Van Tanden Veilig?
Ja! Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit de onderzoeksgegevens en uit klinische studies blijkt dat whitening van tanden onder toezicht van een tandarts veilig is. Het gebruik van dit product (en alle andere producten voor whitening van tanden) wordt alleen kinderen onder de 16, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven afgeraden.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Als u na de whitening van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal resultaat raden we u aan tussen uw tanden te reinigen, tweemaal per dag uw tanden te poetsen en regelmatig uw gebit te laten reinigen bij uw tandarts of mondhygiënist.

Hoe werkt het whitening systeem?
Het actieve bestanddeel in de whitening-gel dat door de lamp geactiveerd wordt, is waterstofperoxide. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij, dat in het tandglazuur en tandbeen dringt en de moleculen die zorgen voor de verkleuring afbreekt, zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De gepatenteerde lamp bespoedigt de activering van de waterstofperoxide en helpt bij de binnendringen in het tandoppervlak. Nieuwe klinische onderzoeken hebben aangetoond dat deze methode onmiddellijk na de procedure tot 33% betere resultaten leidt dan gel alleen en na 30 dagen 44% betere resultaten geeft.

Hoe wordt de blootstelling aan het licht gereguleerd?
Voor de procedure moeten al het zachte weefsel in en rond de mond worden beschermd. De mondhygiëniste moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel geïsoleerd en beschermd is. Tijdens de procedure moet een speciale beschermbril worden gedragen. Cliënten die lichtgevoelige medicijnen of middelen gebruiken nemen, al dan niet op recept verkrijgbaar of homeopatische middelen, en lichtgevoelige personen, inclusief mensen die PUVA-therapie (psoraleen+UV-betraling) of een andere fotochemotherapie ondergaan, of cliënten met melanoma dienen vóór de procedure hun huisarts of specialist te raadplegen.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt in totaal nog geen uur. Na een korte voorbereiding worden de tanden in slechts 45 minuten lichter gemaakt.(Het wordt aanbevolen om de tanden goed te laten reinigen voor de behandeling.)

Zijn er bijwerkingen?
Bij sommige patiënten treedt tijdens en na de behandeling gevoeligheid op. De lamp genereert een minimale hoeveelheid warmte, die doorgaans de oorzaak is van het ongemak. Soms voelt de cliënt onmiddellijk na de procedure een licht tintelend gevoel, maar dit verdwijnt altijd vanzelf. Uw tandarts kan eventueel producten aanbevelen voor de gevoeligheid die na de behandeling optreedt, zoals bijvoorbeeld de Relief gel die ook direct na de behandeling gebruikt wordt.